Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Πιο αυστηρές ποινές για όσους κακοποιούν ζώα
- Details
- Category: ΝΕΑ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.
Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.
Photo by Yeshi Kangrang on Unsplash
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός και καραντίνα με το σκύλο μας- Ιδέες και λύσεις για να περάσουμε καλύτερα!
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ζούσαμε μέρες καραντίνας. O κορονοϊός έχει αλλάξει τη ζωή...

Μπορεί ο σκύλος μας να τρώει πατάτες; - Τι πρέπει να γνωρίζουμε...
Πολλές ξηρές τροφές σκύλων περιέχουν πατάτα (λαχανικό) στην σύστασή τους. Έχουν γραφτεί πολλά για...

Ποια είναι η σωστή άσκηση για τον ηλικιωμένο σκύλο μου;
Όλα τα σκυλιά, όποια ηλικία και αν έχουν, απολαμβάνουν μία όμορφη βόλτα με πολλές μυρωδιές....