ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Τα Rottweiler είναι μια από τις αρχαιότερες φυλές, κατάγεται από την Νότια Γερμάνια και είναι πιθανοί απόγονοι των Ρωμαϊκών σκύλων που πέρασαν από τις Άλπεις με τις Ρωμαϊκές λεγεώνες προστατεύοντας-τες και καθοδηγώντας τα κοπάδια βοοειδών. Κατά τον μεσαίωνα στην πόλη Rottweil στην περιοχή Bade-Wurttemberg της Γερμανίας το Rottweiler χρησιμοποιούταν για να φροντίζει κοπάδια και να προστατεύει τους πωλητές ζωών από τους ληστές. Η δύναμη, η ανθεκτικότητα αλλά και ο ήρεμος και ταυτόχρονα ισχυρός χαρακτήρας τους τα καθιστά ιδανικά για εργασία και για αυτό χρησιμοποιούνται ευρέος από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης. Το 1907 ιδρύεται η Γερμανική Λέσχη στην Χαιδελβέργη η όποια ήταν η πρώτη που οργάνωσε συστηματικές αναπαραγωγές.


ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Το Rottweiler είναι ένας σκύλος συμμετρικός, συμπαγείς και με πολύ κόκαλο. Έχει φαρδύ στέρνο και πλάτες και το ύψος στα αρσενικά είναι 62-68 εκατοστά ακρώμιο με βάρος περίπου 50 κιλά ενώ τα θηλυκά είναι από 56-63 εκατοστά ακρώμιο με βάρος περίπου 45 κιλά. Το τρίχωμα του είναι πυκνό και τραχύ και το χρώμα του το μαύρο με πύρινα σαφώς προσδιορισμένα σημάδια. Ρωμαλέο και ευγενικός, είναι ένας ιδανικός φύλακας που δένεται απίστευτα με την οικογένεια του και αν χρειαστεί θα παθαίνει γι αυτή! Μπορεί να ζήσει και σε διαμέρισμα αρκεί να έχει την απαιτούμενη εκτόνωση ( βόλτα ) τουλάχιστον μια φορά την ήμερα.


ΣΥΜΒΙΩΣΗ

Η συμβίωση με ένα Rottweiler είναι απόλαυση όταν ο ιδιοκτήτης του ξέρει πώς να του συμπεριφερθεί. Λόγο του ότι είναι είναι ένας πολύ δυναμικός και κυριαρχικός σκύλος πρέπει πάντα ο ιδιοκτήτης του να θέτει τα όρια του και να τα κάνει ξεκάθαρα. Απαραίτητη είναι η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση του σκύλου ώστε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Ευτυχώς μαθαίνει εύκολα !

Το κύριο χαρακτηριστικό της φυλής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η έμφυτη επιθυμία του να προστατεύσει την οικογένεια και το χώρο του. Ένα προσαρμοστικό σκυλί, αρκετά ήρεμο αλλά και ταυτόχρονα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σαν γνήσιος φύλακας δεν εμπιστεύεται γρήγορα οποιονδήποτε. Είναι επιφυλακτικός στις αντιδράσεις του και περιμένει την εξέλιξη των καταστάσεων πριν ενεργήσει.


ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η δυσπλασία καθώς και τα προβλήματα καρδιάς είναι δυο πιθανά προβλήματα του Rottweiler. Ευτυχώς με την σωστή επιλεκτική εκτροφή το ποσοστό αυτών των προβλημάτων έχει μειωθεί. Η περιποίηση τους είναι εύκολη, 1 με 2 φορές την εβδομάδα βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών αρκεί. Επίσης το κόψιμο των νυχιών και το καθάρισμα των αιτιών τους μια φόρα το μήνα είναι αρκετό.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

  • Είναι απίστευτα ανθρωποκεντρικά αλλά ταυτόχρονα πολύ κυριαρχικά. Ιδιαίτερα τα αρσενικά δεν τα συνιστούμε σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με την φυλή.
  • Αν εκτονώνετε επαρκώς μπορεί να ζήσει εξίσου καλά και σε διαμέρισμα
  • Συνιστάτε η σωστή χρήση του crate (box)
  • H βασική υπακοή καθώς και η σωστή και από μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητες
  • Λατρεύουν την οικογένεια αλλά θέλουν προσοχή με τα μικρά παιδιά διότι λόγο του όγκου τους μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα χωρίς να το θέλουν .

KORINTHIAN CASTLE
www.korinthian-castle.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς είναι πάρα πολλά αυτά που λέγονται και γράφονται για τις μεθόδους που μπορούμε να...

Τις ζεστές ημέρες είναι εξαιρετικό δροσιστικό μιας και αποτελείται 92% από νερό. Το καρπούζι...

Δυστυχώς έτσι όπως είναι φτιαγμένες οι πόλεις δεν μας δίνουν πάντα την δυνατότητα να αφήσουμε τον...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Ο άνθρωπος υπεύθυνος για την ύπαρξη των Jack Russell ήταν ο αιδεσιμότατος Reverend John Russell, ο οποίος άρχισε την δημιουργία της φυλής το 1819. Τα χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι της αλεπούς γιατί...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.