Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση οι 8 στους 10 Βρετανούς πολίτες ανησυχούν και ζητούν από την κυβέρνηση να διατηρήσει τους ίδιους νόμους -αν όχι να τους βελτιώσει- σχετικά με την ευζωία των ζώων. Οι πολίτες ανησυχούν πως κάποιοι νόμοι που αφορούν τα ζώα που ζουν σε φάρμες μπορεί να αλλάξουν, όχι προς το καλύτερο.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η έξοδος της χώρας από την ΕΕ είναι μία χρυσή ευκαιρία όχι μόνο για την βελτίωση της νομοθεσίας, αλλά και την επιβράβευση των κτηνοτρόφων που διατηρούν υψηλά επίπεδα ευζωίας στις φάρμες τους.
Το 80% των νόμων που αφορούν την ευζωία των ζώων στην Μεγάλη Βρετανία προέρχονται από την ΕΕ. Μεταξύ αυτών 17 νόμοι αφορούν τα ζώα φάρμας και 11 σχετίζονται με τα άγρια ζώα.
Την περασμένη χρονιά οι κτηνοτρόφοι πήραν από την ΕΕ 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία μόνο το 0,1% δαπανήθηκε για την βελτίωση της ευζωίας των ζώων.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, οι νόμοι για την κακοποίηση των ζώων δεν πρόκειται να αλλάξουν μετά το Brexit. Οι νόμοι αυτοί απαγορεύουν μεταξύ άλλων το κόψιμο ουράς και αυτιών στα σκυλιά και την χρήση ηλεκτρικών κολάρων.
Μεταξύ των θεμάτων που οι πολίτες θεωρούν πως χρειάζονται αναθεώρηση είναι η διακίνηση κρέατος φάλαινας μέσω της Μεγάλης Βρετανίας, κάτι που όπως θεωρούν πρέπει να σταματήσει.
Επιμέλεια: Ζέτα Κυπριανού
{cbrelatedarticle count="5" /}