Πέρσι το Μάρτιο σε πτήση της United Airlines ένα French bulldog πέθανε όταν η αεροσυνοδός επέμενε πως ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να το κρατήσει στα πόδια του καθίσματος του, όπως προβλέπεται, αλλά έπρεπε να τοποθετηθεί στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμα.

Ένα χρόνο αργότερα άλλο ένα κρούσμα έρχεται να θορυβήσει τους ιδιοκτήτες σκύλων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Στις 19 Μαρτίου, σε πτήση της Air France-KLM από το Amsterdam στο Los Angeles, ένα 5 μηνών Husky βρέθηκε νεκρό στην περιοχή μεταφοράς σκύλων αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Η πτήση διήρκεσε 11 ώρες

Σύμφωνα με τους κανονισμούς τα μικρόσωμα σκυλιά (συνήθως έως 8 κιλά) μπορούν να ταξιδεύουν στην καμπίνα του αεροπλάνου ενώ τα μεγαλύτερα σκυλιά σε ιδικά διαμορφωμένο τομέα του αεροπλάνου.

Ο σκύλος ταξίδευε ασυνόδευτος. Oι ιδιοκτήτες του που τον περίμεναν πως και πως, πληροφορήθηκαν για τον θάνατό του από εκπρόσωπο της εταιρείας. Η σορός του σκύλου δεν έχει παραδοθεί ακόμη μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη νεκροψία ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Sun ο σκύλος τοποθετήθηκε σε "λάθος περιοχή" του αεροπλάνου με συνέπεια να πεθάνει από έλλειψη οξυγόνου. Η Air France-KLM δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει. 

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Λυμναίος
Πηγή: The Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιλογή του ονόματος του σκύλου μας είναι συνήθως σπαζοκεφαλιά. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν...

Βλέπετε τον σκύλο σας να παρακολουθεί τηλεόραση και αναρωτιέστε τι μπορεί να βλέπει και να...

Η βόλτα με τον σκύλο στην βροχή είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι κι αλλιώς ο σκύλος πρέπει να...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα West Highland White Terrier ή αλλιώς Westie κατάγονται από τη Σκωτία. Η φυλή είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής εκτροφής διαφόρων λευκών Terrier. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.