Οι άνθρωποι που μεταναστεύουν, κουβαλούν μαζί με τις αποσκευές τους τα ήθη, έθιμα και συνήθειες της πατρίδας τους. Η κουλτούρα κάθε λαού μερικές φορές είναι τόσο διαφορετική από αυτήν της χώρας που μεταναστεύουν που οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Οι διατροφικές συνήθειες κάθε λαού διαφέρουν. Κάποιες από αυτές μας φαίνονται "ξένες" και τις περισσότερες φορές δεν τις "χωράει το μυαλό μας".

Εάν κάποιοι βρίσκουν πλέον φυσιολογική την κατανάλωση αλογίσιου κρέατος, η ανιψιά μου που κάνει ιππασία από πέντε χρονών και όλα της τα τετράδια έχουν ζωγραφιές με άλογα κλαίει μόνο με στην ιδέα. Πρόσφατα οι Κινέζοι που ζουν στην Ιταλία ζήτησαν την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος και την διάθεση του από τα σούπερ μάρκετ. Θυμάστε πριν λίγο καιρό που Πακιστανοί πήγαν σε φούρνο της Πάτρας ένα ταψί με πατάτες και σκυλίσιο κρέας για ψήσιμο;

Οι Ινδοί θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν ότι τρώμε το ιερό τους ζώο, την αγελάδα. Εμείς με τη σειρά μας θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τους Κινέζους γιατί τρώνε το αγαπημένο μας κατοικίδιο, τον σκύλο. Οι πιστοί της θρησκείας Tarvuism μπορούν να μας κατηγορήσουν που τρώμε το ιερό τους ζώο, το χταπόδι. Μας φαίνεται αδιανόητο που στην Ινδονησία τρώνε έντομα ή αραχνοειδή. Το ίδιο μπορεί να σκέφτονται κι αυτοί όταν μας βλέπουν να τρώμε σαλιγκάρια. Μη βιαστείτε να πείτε πως τα έντομα ή τα αραχνοειδή δεν έχουν διατροφική αξία, γιατί έρευνες μεγάλων πανεπιστημίων θα σας διαψεύσουν.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη διαμαρτύρονται και ζητούν την απαγόρευση κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος; Ο τρόπος που θανατώνονται και σφάζονται οι σκύλοι είναι πραγματικά πολύ σκληρός και οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο επίσης. Πιστεύω πως δεν είναι αυτός ο λόγος. Το ίδιο σκληρά βασανίζονται και τα γουρούνια ή οι αγελάδες που τρώμε. Εάν θέλετε να πράξουμε λαμβάνοντας υπόψιν μας τα παραπάνω και χωρίς να είμαστε υποκριτές, δεν θα έπρεπε να τρώμε κρέας. Εκτός από τον σκύλο, οι κότες, αγελάδες, γουρούνια, κατσίκια, πρόβατα, κουνάβια κ.τ.λ είναι κι αυτά αγαπημένα κατοικίδια κάποιων άλλων λαών, κάποιας άλλης κουλτούρας, κάποιου άλλου ανθρώπου και πονούν το ίδιο όταν βασανίζονται.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος άνθρωπος θα έκανε κακό στην Ziggy (τον σκύλο μου) για να την φάει μεσημεριανό. Αυτή τη στιγμή που γράφω, ο φανταστικός Ινδός φίλος μου Bhagirathy Ravi ψιθυρίζει στο αυτί μου πως είμαι δολοφόνος και υποκριτής, επειδή τρώω την αγελάδα του. Όσο και αν ξέρω πως αυτός ο άνθρωπος έχει δίκιο, δεν μπορώ να το "δω" έτσι και το ομολογώ. Τρώω αγελάδα αλλά δεν θα μπορούσα να φάω σκύλο. Αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό γιατί λατρεύω τα σκυλιά και δεν είμαι χορτοφάγος ή Vegan. Γι' αυτό οι φανατικοί χορτοφάγοι ή Vegan φίλοι και συγγενείς (έχω πολλούς) μπορείτε να με στολίσετε με οποιοδήποτε κοσμητικό επίθετο. Θα το δεχτώ. Το έγραψα και παραπάνω. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Ο σκύλος με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να κατακτήσει επάξια τον τίτλο "ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου". Όπως διάβασα πρόσφατα "ο σκύλος είναι η προσπάθεια της φύσης να πλησιάσει τον άνθρωπο". Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν κατάφερε να πλησιάσει και να "δεθεί" τόσο πολύ μαζί μας. Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, ο σκύλος δεν είναι σκύλος. Είναι άνθρωπος με μορφή σκύλου. Τον έχουμε εξανθρωπίσει. Δεν θα μπορούσα να φάω τον καλύτερο μου φίλο. Αυτός προσωπικά πιστεύω πως είναι ο λόγος.

Γνωρίζουμε πως οι Κινέζοι είναι από τους λαούς που περιλαμβάνουν στην παραδοσιακή τους κουζίνα κρέας σκύλου, κάτι που θεωρούν ξεχωριστή λιχουδιά, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πιστεύουν πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αξίζει να σημειώσουμε πως -παρόλα αυτά- ο Βουδισμός απαγορεύει την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος. Η Ισλαμική και εβραϊκή θρησκεία επίσης.

Στη Νότια Κορέα υπάρχουν πάνω από 8000 φάρμες σκύλων και ο τζίρος από την πώληση κρέατος ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το 2003 με ρεπορτάζ του το BBC είχε αποκαλύψει πως σούπα σκύλου σερβίρεται σε πάνω από πέντε χιλιάδες εστιατόρια. Στη Κίνα θανατώνονται περίπου δέκα εκατομμύρια σκυλιά κάθε χρόνο, πέντε εκατομμύρια στο Βιετνάμ, δύο εκατομμύρια στη Νότια Κορέα και περίπου πεντακόσιες χιλιάδες στις Φιλιππίνες. Είναι μία αγορά που αναπτύσσετε ραγδαία. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των Κινέζων έχει επικεντρωθεί σε Ευρωπαϊκές φυλές όπως αυτές του Αγίου Βενάρδου, Γερμανικού Ποιμενικού, Νέας Γης, Δαλματίας. Ένας σκύλος Αγίου Βενάρδου με pedigree η αξία του στην αγορά κρέατος ξεπερνά τα χίλια δολάρια! Το κρέας εξάγεται στη Ρωσία, Αφρική, Λατινική Αμερική, Ιαπωνία.

Το καλοκαίρι έγινε γνωστό με δημοσιεύματα πως πάνω από 400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις Φιλιππίνες από λύσσα μετά από καταναλώσει σκυλίσιου κρέατος, πολλοί από αυτούς είναι μικρά παιδιά.

Για να μην νομίζετε πως έχω κάτι προσωπικό με τους Ασιάτες θα σας πω και για τους Ευρωπαίους. Τι; Έχετε την εντύπωση πως οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε σκυλίσιο κρέας; Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για την εποχή των δύο Παγκοσμίων πολέμων που ο σκύλος είχε μπει κατ' ανάγκη στο πιάτο πολλών Ευρωπαίων. Στην Γαλλία μπορεί σήμερα η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος να θεωρείται ταμπού, όχι όμως και στα τέλη του 18ου αιώνα. Οι Γερμανοί με νόμο το 1937 συμπεριέλαβαν στην λίστα των ζώων προς κατανάλωση και τους σκύλους (...μαζί με τα γουρούνια, τις αλεπούδες, τα κουνάβια κ.α.). Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος απαγορεύτηκε με νόμο μόλις το 1986. Στο Βέλγιο η τιμή σκυλίσιου κρέατος το 1916 ήταν 1,30 δολάρια (σημερινά χρήματα) το κιλό. Τέλος οι Ελβετοί θεωρούνται από τους πιο φανατικούς Ευρωπαίους στην κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος. Μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τους κατοίκους των Ελβετικών Άλπεων να έχουν συμπεριλάβει το κρέας σκύλου και γάτας στην καθημερινή τους διατροφή.

Στο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη και παραγωγού Richard Elson με τίτλο "Shadow Trade - The Price of Loyalty" μεταφέρεται η σκληρή πραγματικότητα του εμπορίου σκυλίσιου κρέατος. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: shadowtradefilm.com

Πολλά είναι τα βίντεο που περιγράφουν με τον πιο φρικιαστικό τρόπο την πραγματικότητα πίσω από το εμπόριο σκυλίσιου κρέατος. Το παρακάτω περιέχει πολύ σκληρές, βίαιες εικόνες. Δεν σας συνιστώ να το δείτε παρόλα αυτά εσείς αποφασίζετε. Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο Video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σκύλος σου τρώει τα κακά του; Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πάρα πολλούς λόγους. Μπορεί να είναι...

Γιατί ο σκύλος μου δεν με ακούει’; Αυτή η ερώτηση, ή διάφορες παραλλαγές αυτής, είναι ίσως η πιο...

Κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα και λαχανικά. Δεν είναι τυχαίο που συμβαίνει αυτό. Καλό είναι...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η καταγωγή του Λάμπραντορ δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη, αλλά γνωρίζουμε ότι η φυλή έφτασε στην Αγγλία από την Ανατολική ακτή του Καναδά – από το Newfoundland και τα νησιά του Saint John. Στις...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.