Η BARF διατροφή (Ωμοφαγία) για τους σκύλους, είναι κάτι που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Μια ακόμα έρευνα έρχεται να προειδοποιήσει τους κηδεμόνες σκύλων για τους κινδύνους που κρύβει η εν λόγω διατροφή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, καιρό τώρα, πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τα οφέλη της διατροφής αυτής παρά μόνο μεγάλο ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι και σκύλοι αρρώστιες όπως το E.coli αλλά και άλλα επικίνδυνα βακτήρια και παράσιτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, αναλύθηκαν 35 μάρκες BARF και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.

E. coli περιείχαν το 23% των τροφών,Listeria στο 43% και Salmonella στο 20%. Επίσης βρέθηκαν παράσιτα όπως το Sarcocystis cruzi και Toxoplasma.

"Οι γάτες και τα σκυλιά που τρώνε δίαιτες ωμού κρέατος είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά σε σχέση με τα ζώα που τρώνε συμβατικές δίαιτες. Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία." Τόνισε ο Paul Overgaauw επικεφαλής της έρευνας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Veterinary Record και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω:

"Zoonotic bacteria and parasites found in raw meat-based diets for cats and dogs

Επιμέλεια άρθρου: Νατάσα Κυριακοπούλου

Σχετικα αρθρα...

ΑΣΚΗΣΗ

Όλα τα σκυλιά, όποια ηλικία και αν έχουν, απολαμβάνουν μία όμορφη βόλτα με πολλές μυρωδιές....

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατάς με τον σκύλο σου στην παραλία. Είναι κάτι που...

ΝΕΑ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την υποχρεωτική στείρωση και σήμανση όλων των ζώων συντροφιάς με συγκεκριμένα κίνητρα, τα οποία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει ο σκύλος σου όταν λείπεις από το σπίτι; Όλοι αναρωτιόμαστε. Τα...

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στους σκύλους διασώστες, όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε, θα...

Οι άνθρωποι που μεταναστεύουν, κουβαλούν μαζί με τις αποσκευές τους τα ήθη, έθιμα και συνήθειες...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα Boxer ανήκουν στις φυλές μεσαίας κατηγορίας και αναπτύχθηκαν στην Γερμανία. Η φυλή δημιουργήθηκε από την διασταύρωση του Old English Bulldog και του Bullenbeisser, μιας φυλής που έχει εκλείψει....

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.